دایادایموند: نخستین اجلاس از سلسله اجلاس‌های «دایا» در تهران برگزار شد. در این دوره، متخصصین بلاکچین، فعالان صنایع مختلف، اقتصاددانان و مدیران سازمان‌های خصوصی و دولتی همگی روی ورود کسب و کارها و استفاده از مزایای بلاکچین اتفاق نظر داشتند و در بخش‌هایی نیز به تاثیرات و ضررهای عدم استفاده کسب و کارها از بلاکچین اشاره کردند.

تاثیرات عدم ورود کسب و کارها به بلاکچین

علی صبری، دبیر اجرایی اجلاس دایا

در همین راستا، علی صبری، دبیر اجرایی اجلاس دایا، در ابتدای رویداد اجلاس دایا اشاره کرد که:

«آینده رقابتی بدون بلاکچین تاریک‌تر از هر گذشته‌ای است. اگر شرکت‌ها و صنایع به زودی وارد حوزه بلاکچین نشوند، حذف خواهند شد. این روند در جهان شروع شده و در ایران نیز قابل مشاهده است. در واقع، روند نفوذ بلاکچین در همه صنایع و کسب و کارها مشهود است.»

صبری با اشاره بر این که “متناسب‌سازی مفهوم بلاکچین با کسب و کارها و صنایع کار دشواری است”، حلقه مفقوده برای رفع این چالش را فرهنگ‌سازی و آموزش درست در حوزه بلاکچین و تغییر مدل و ساختار کسب‌وکار بر اساس این فناوری عنوان کرد. وی اذعان داشت که اجلاس دایا نیز با این محوریت متولد شده است.

امیرحسین اسدی، مدیرکل کسب‌وکار وزارت صمت

امیرحسین اسدی، مدیرکل کسب‌وکار وزارت صمت نیز یکی دیگر از سخنرانان نخستین دوره از سلسله اجلاس‌های دایا بود که به ناآگاهی دولت و کسب و کارها از پتانسیل‌های بلاکچین اشاره‌هایی کرد و گفت:

«یک نظرسنجی بین چهار هزار کاربر درباره رایانش ابری انجام شد. ۷۸ درصد از کارآفرینان از این فناوری بی‌اطلاع بودند. همین نظرسنجی درباره زنجیره تأمین و تأثیر آن در کاهش هزینه‌های کسب و کارها انجام شد که باز هم بخش بزرگی از کارآفرینان از آن بی‌خبر بودند.»

اسدی، مدیرکل کسب‌وکار وزارت صمت در ادامه چنین گفت:

«اکنون نیز به دلیل اینکه فناوری در کشور ما وارداتی است، حاکمیت همیشه در ابتدا آن را مسدود می‌کند.»

وی به فاصله بسیار زیاد بین ورود یک فناوری به کشور و فرهنگ‌سازی استفاده از آن نیز پرداخت و گفت که همین موضوع، توسعه فناوری جدید در کشور را کند می‌کند.

وی در رابطه با استفاده از بلاکچین در کشور نیز چنین گفت:

“فناوری بلاکچین می‌تواند در مسائلی مانند جلوگیری از قاچاق موبایل کمک‌کننده باشد. ناآگاهی صنعت در مقابل فناوری بلاکچین باعث مقاومت بهره‌وری صنایع مختلف از این فناوری می‌شود.

اسدی راه چاره پیشرفت و توسعه بلاکچین در کشور را همکاری دولت، شهروندان و بخش خصوصی با یکدیگر می‌داند.

بعد از سخنرانی این عزیزان، دیگر سخنرانان نیز به مزایای استفاده از بلاکچین در صنایع مختلف و استفاده از پتانسیل‌های آن برای رشد بیشتر اشاره کردند.

حمزه آقابابایی، مدیرعامل پرداخت الکترونیک سپهر

حمزه آقابابایی، مدیرعامل پرداخت الکترونیک سپهر، متنوع‌سازی ابزار پرداخت با استفاده از فناوری بلاکچین و رمزارزها را به عنوان یک پتانسیل بالقوه دانست و بیان کرد:

«در سال بیش از چهار میلیارد تراکنش به ارزش ۱۴۰۰ همت در شبکه شاپرک ثبت می‌شود. سهم تراکنش‌های شاپرکی از GDP در سال ۱۳۹۸ حدود ۹.۷ درصد بوده و در حال حاضر به ۱۴.۸ درصد رسیده است.»

«متنوع‌سازی ابزار پرداخت یکی از مأموریت‌های صنعت پرداخت است. یک ابزار مفید در این زمینه استفاده از رمزارزهاست. البته در این حوزه چالش‌های بسیاری وجود دارد که رگوله‌کردن فناوری‌های جدید در کشور یکی از آنهاست.»

به گفته آقابابایی، تعداد تراکنش‌های شاپرک ۱۰ درصد و مبلغ تراکنش‌های شاپرک ۴۰ درصد در سال رشد دارند. بر اساس گزارش شاپرک، ارزش اسمی تراکنش‌ها در حال کاهش است که خبر از کاهش قدرت خرید مردم می‌دهد. یکی از راه‌های رفع این چالش اعطای اعتبار است.

محمدعلی بخشی‌زاده، مدیرعامل امیدبوم

محمدعلی بخشی‌زاده، مدیرعامل امیدبوم نیز در ادامه‌ی میزگرد «بلاکچین در صنعت مالی و پرداخت»، به ظرفیت بلاکچین برای اعطای اعتبار در بانک اشاره کرد و افزود:

«زیرساخت بلاکچین مدت‌ها است که ایجاد شده است. اکنون می‌خواهیم ببینیم چگونه می‌توان از این فناوری به عنوان یک پلتفرم در ساختار بانکی استفاده کرد.»

«از طرفی اکنون بازار لندتک داغ است. باید بررسی کنیم تا ببینیم چقدر از لندتک و بلاکچین می‌توانیم برای اعطای وام استفاده کنیم؟ بازار روزانه وام‌های فردبه‌فرد اکنون صد میلیون دلار است که به نهصد میلیون دلار هم خواهد رسید، اما زیرساخت چنین موضوعی در کشور ما وجود ندارد.»

بخشی‌زاده چنین ادامه داد:

«یکی از کاربردهای بلاکچین وام‌دهی بر اساس دارایی‌های دیجیتال فرد است. اکنون بیست میلیون مشتری در صرافی‌های ایرانی وجود دارد که ظرفیت بزرگی برای این نوع وام‌دهی است و با استفاده از آن می‌توان نقدینگی را کنترل کرد.»

وی تأکید کرد که رگولاتوری همیشه از فناوری بلاکچین عقب بوده و به همین دلیل فرصتی برای استفاده از ظرفیت‌های بلاکچین وجود نداشته است.

هر کدام از سخنرانان نخستین دوره از سلسله اجلاس های دایا بر اساس تجربیات و دانشی که در حوزه مدیریت کسب و کار، صنایع و استفاده از بلاکچین داشتند، به بیان دیدگاه‌های خود در مورد ورود کسب و کارها به حوزه بلاکچین و استفاده از آن و همچنین تاثیراتی که عدم ورود به این حوزه برای کسب و کارها خواهد داشت، پرداختند تا شرکت کنندگان دید درستی از مزایا و معایب استفاده از بلاکچین در کسب و کار خود به دست آوردند.

جهت اطلاع از آخرین اخبار اجلاس دایا، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

آخرین اخبار از سلسله اجلاس‌های دایا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *