دایادایموند: بازار الماس، بازاری به شدت پویا و بسیار باثبات است. اندازه بازار جهانی الماس در سال ۲۰۲۳، حدود ۹۴٫۱۹ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شد و گفته میشود که این میزان در سالهای آینده نیز رشد زیادی داشته باشد. بازار جهانی الماس بر اساس نوع محصول، کاربرد، کانال توزیع و منطقه و پارامترهای دیگر، مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. در ادامه نگاهی کلی و جامع به آخرین آمار بازار جهانی الماس خواهیم داشت.
آمار بازار جهانی الماس
بر اساس آمار و گزارشی که fortunebusinessinsights منتشر کرده، ارزش بازار جهانی الماس در سال ۲۰۲۳ حدود ۹۴٫۱۹ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شده بود و پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۴، به بیش از ۹۷٫۵۷ میلیارد دلار آمریکا نیز برسد.
همچنین گفته میشود نرخ رشد سالانه بازار جهانی الماس از سال ۲۰۲۴ تا سال ۲۰۳۲ تداوم داشته باشد و با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 4.5٪ در این دوره، به ۱۳۸٫۶۶ تا ۱۵۵ میلیارد دلار نیز برسد.
- جالب است بدانید که آمریکای شمالی در سال ۲۰۲۳ با سهم بازار ۵۵٫۲۲٪، بر بازار جهانی الماس تسلط داشت.
الماس یکی از سختترین مواد روی زمین است و به عنوان یک سنگ قیمتی شناخته میشود. رشد بازار با افزایش تقاضا برای جواهرات و استفاده از آن در صنایع مختلف ارتباط تنگاتنگی دارد.
افزایش تقاضا برای استفاده از الماس در صنایع، حوزه ساخت جواهرات و زیورآلات و سایر بخشها همگی در رشد هر چه بیشتر بازار این مادهی گرانبها تاثیر خواهند داشت.
تاثیر شیوع کووید- ۱۹ بر بازار جهانی الماس:
شیوع کووید ۱۹ تقریباً بر هر کشوری در جهان تأثیر گذاشت. این تاثیر در صنعتی لوکس و لاکچری مثل صنعت الماس نیز خود را به وضوح نشان داد، به طوری که معادن استخراج الماس بسته شدند و میزان تولید و عرضهی الماس در جهان کاهش یافت. مراکز صیقل و برش الماس، با محدودیتهای زیادی به کار خود ادامه دادند.
در بخش فروش، سازندگان جواهرات با کمبودهای زیادی مواجه شدند، زیرا کشورهای آسیب دیده و تحت فشار کرونا مانند ایالات متحده، هند، چین، روسیه و سایر کشورها قرنطینههایی را اعمال کردند.
با وجود تمامی این مشکلات، بعد از برداشته شدن محدودیتها و قرنطینههای اعمال شده، بازار جهانی به سطح قبل از همهگیری بازگشت. چین به دلیل اینکه یکی از سریعترین اقتصادهای در حال بهبود در جهان است، منجر به رونق گرفتن بازار الماس شد و صنعت جهانی الماس را بیش از پیش تقویت کرد.
به صورت کلی، تاثیر کووید ۱۹ بر بازارهای مالی و بازار جهانی الماس چشمگیر و چند وجهی بود. بازار الماس که وابسته به عرضه و تقاضا است و قرنطینهها و محدودیتهای سفر، منجر به کاهش فروش جواهرات و الماس در سطح جهانی شد. بسیاری از معادن و کارخانههای فرآوری الماس تعطیل شدند یا فعالیت خود را به حداقل رساندند.
اما از سوی دیگر، با کاهش عرضه، قیمت برخی الماسها افزایش یافت. با این حال، با عادی شدن اوضاع و بازگشت اقتصاد به وضعیت پیش از پاندمی، بازارهای مالی بهبود یافتند و تقاضا برای جواهرات و الماس نیز به تدریج روال سابق خود را در پیش گرفت.
تاثیر تغییر سلایق مصرف کنندگان بر روند بازار الماس:
افزایش تقاضا برای طرحهای نوآورانه جواهرات به دلیل تغییر ترجیحات مصرفکنندهها، در گسترش بازار این ماده گرانبها و ارزشمند بسیار تاثیرگذار بود. به عنوان مثال، از گذشته، الماسهای بدون رنگ جذابیت و تقاضای بیشتری داشتند، اما در گذر زمان تقاضا برای جواهرات رنگی افزایش یافته است.
تغییر رفتار مصرفکنندگان فرصتی بزرگ برای تولیدکنندگان فعلی و جدید جواهرات و البته فروشندگان ایجاد کرد تا مدلهای جدید الماس و جواهرات الماسی را عرضه کنند و مشتریان خاص خود را داشته باشند.
همچنین به سبب افزایش تقاضا برای استفاده از الماس، با کمک تکنولوژی الماسهای مصنوعی نیز ساخته شدند که تا حدودی توانستند توازن میان عرضه و تقاضا را برقرار کنند.
همان طور که میدانید، برای تشکیل الماس، میلیونها و حتی میلیاردها سال زمان نیاز است، اما به کمک تکنولوژیهای روز، الماسهای مصنوعی در مدت زمان کوتاهی تولید میشوند و با هزینهی کمتر و مقرون به صرفهتری (در مقایسه با الماسهای طبیعی) در اختیار مصرف کنندگان و خریداران قرار میگیرند.
بعد از همهگیری کرونا، پلتفرمهای آنلاین فروش الماس و جواهرات الماسی نیز رشد چشمگیری داشتند، بنابراین خرید آنلاین الماس رونق بیشتری گرفت و کسب و کارها نیز به این سمت کشیده شدند.
میزان الماس استخراج شده در دنیا:
الماس سختترین ماده روی زمین است و از مدتها پیش به دلیل زیبایی خود به عنوان یک سنگ قیمتی شناخته میشود.
بر اساس بروزترین آمار بازار جهانی الماس که منتشر شده، تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۲۲، در مجموع حدود ۱۲۰ میلیون قیراط الماس استخراج شده باشد.
- ذخایر جهانی الماس حدود ۱٫۳ میلیارد قیراط تخمین زده میشود.
- روسیه بزرگترین ذخایر الماس در جهان را دارد که حدود ۶۰۰ میلیون قیراط تخمین زده میشود.
- روسیه بزرگترین تولیدکنندهی الماس جهان نیز است، با استخراج حدود ۴۲ میلیون قیراط الماس، فقط در سال ۲۰۲۲
- پس از آن، کشورهای بوتسوانا با ۲۴٫۸ میلیون قیراط و کانادا با ۱۶٫۲ میلیون قیراط در رتبههای بعدی قرار دارند.
- آفریقا به عنوان منطقهای کلیدی در تولید الماس، ۵۱٪ از تولید الماس جهان را به خود اختصاص داده است.
- کشورهای اصلی تولیدکننده الماس عبارتند از: استرالیا، کانادا، جمهوری دموکراتیک کنگو، بوتسوانا، آفریقای جنوبی و روسیه.
- معادن بزرگ استخراج و عرضهی الماس نیز بیشتر در روسیه و قاره آفریقا فعالیت دارند.
این اطلاعات نشان میدهند که روسیه و آفریقا در حوزه تولید الماس پیشتاز هستند و شرکتهای بزرگ مانند آلروسا و د بیرز بر این بازار تسلط دارند.
بازیگران مطرح صنعت جهانی الماس:
جالب است بدانید که صنعت جهانی استخراج الماس تا حد زیادی توسط تعداد انگشت شماری از شرکتها هدایت میشود. از نظر شرکتهای پیشرو در صنعت الماس، آلروسا (ALROSA) از روسیه بزرگترین تولیدکننده است. این شرکت بیشترین تولید را در جهان داشته و ذخایر قابل توجهی الماس دارد.
د بیرز (De Beers) نیز یکی از قدیمیترین و معروفترین شرکتهای این صنعت است که در کشورهای آفریقایی مانند بوتسوانا، نامیبیا و آفریقای جنوبی فعالیت دارد. این شرکتها نه تنها در استخراج الماس بلکه در فرآیندهای برش و فروش نیز فعال هستند.
به عنوان یک نکتهی جالب، سه شرکت برتر: ۱- آلروسا از روسیه، ۲- د بیرز از لوکزامبورگ و ۳- ریو تینتو بریتانیایی-استرالیایی بیش از ۶۰ درصد از تولید جهانی معادن الماس را در اختیار دارند.
الماس به 11 شکل مختلف برش داده میشود که در لینک زیر میتوانید با هر یک آشنا شوید.
با انواع برش الماس به صورت کامل آشنا شویدمهمترین بازار عرضه و فروش الماس در دنیا:
بر اساس آمار بازار جهانی الماس، فروش الماسها معمولاً از طریق مراکز تجاری خاصی مانند آنتورپ بلژیک، لندن و کیمبرلی آفریقای جنوبی انجام میشود، جایی که این الماسها به صورت خام و پس از دستهبندی و ارزیابی، به جواهرسازان و فروشندگان بزرگ در سراسر جهان عرضه میشوند.
الماسهای استخراج شده عمدتاً در مراکز اصلی جهانی الماس پردازش و فروخته میشوند: آنتورپ، دبی، نیویورک، هنگ کنگ، بمبئی و تلآویو در این زمینه حرف اول را میزنند.
برخلاف فلزات گرانبها، هیچ قیمت جهانی برای هر قیراط الماس وجود ندارد. با این وجود، قیمتهای جهانی الماس از سال ۱۹۶۰ تا قیمتهای امروز بیش از ده برابر افزایش یافته است.
ارزش الماسهای واقعی توسط Rapaport تعیین میشود. Rapaport در سال 1987 تاسیس شده و منبع اصلی و جهانی برای تعیین قیمت الماس و اطلاعات این بازار مالی است و هر هفته قیمت جهانی الماسها (بر اساس کیفیت، نوع برش، سایز و …) را منتشر میکند.
در بین تمام شهرها و کشورهایی که به عنوان بازار جهانی فروش الماس شناخته میشوند، شهر آنتورپ بلژیک جایگاه ویژهای دارد. تجارت الماس در آنتورپ از قرون وسطی آغاز و به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک و دسترسی به دریاهای آزاد، به یکی از مراکز بزرگ تجارت بینالمللی الماس مشهور شده است.
در قرن ۱۶، آنتورپ به بزرگترین مرکز تجارت الماس در جهان تبدیل شد و همچنان این جایگاه را حفظ کرده است. صنعت الماس در بلژیک شامل چندین مرحله است:
- برش و صیقل دادن
- ارزیابی و درجهبندی
- تجارت
آنتورپ عرضه و فروش حدود ۸۰ درصد از الماسهای خام جهان و ۵۰ درصد از الماسهای برش خورده را مدیریت میکند. این شهر زیرساختهای پیشرفتهای برای معاملات الماس مثل: بورسهای الماس، موسسات ارزیابی و شرکتهای برش و صیقل دارد.
الماسهای صیقل داده شده و زنجیره ارزش:
الماس برای این که به دست مصرف کننده و یا جواهرسازان برسد، باید مراحل زیادی را طی کند. ابتدا بر اساس معیارهایی مثل: کیفیت، اندازه و رنگ تفکیک شده و بعد باید به دست متخصصان برش بخورند و صیقل داده شوند و در نهایت بعد از گرفتن گواهینامههای معتبر مثل گواهی GIA، برای فروش در اختیار خرده فروشیها قرار بگیرند.
قیمت الماس اولیه (الماس خام بدون تغییر) با الماسی که تمامی مراحل را پشت سر گذاشته، بسیار متفاوت است. برای همین الماسی که تمامی این مراحل را پشت سر گذاشته باشد، قیمت چند برابری در مقایسه با الماس خام دارد. از این رو، ارزش بازار الماس خام با ارزش الماس تراش خورده بسیار متفاوت است.
به عنوان مثال، طبق آمار بازار جهانی الماس در سال ۲۰۲۱، ارزش فروش الماسهای خام در سراسر جهان به حدود ۱۶٫۴ میلیارد دلار آمریکا رسیده بود، در حالی که ارزش بازار الماس تراش خورده، تقریباً دو برابر بوده و به ۲۸ میلیارد دلار آمریکا میرسید.
در سال ۲۰۲۱، ارزش بازار جهانی جواهرات الماسی هم حدود ۸۷ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده میشد.
الماس در صنایع مختلف: الماسهایی نه چندان جذاب، ولی بسیار کاربردی
الماس نه تنها در بخش جواهرات و به عنوان یک کالای لوکس جهت حفظ ارزش پول در مقابل تورم و سایر مشکلات مالی مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه در صنایع مختلف نیز کاربردهای زیادی دارد.
جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از الماسهای استخراج شده، کاربرد زینتی و لوکسی ندارند و در صنایع الکترونیک و تراشکاری استفاده میشوند.
با روی کار آمدن الماسهای مصنوعی و غیر طبیعی، بخشی زیادی از نیاز صنایع به الماس رفع شده و دیگر الماسهای طبیعی تنها در بخشهای به خصوصی از صنایع به کار گرفته میشوند.
تغییرات اقتصادی کشورها با الماس:
امکان استخراج الماس در همه جای کره زمین وجود ندارد و تنها برخی از کشورها به معادن الماس دسترسی دارند. الماس در اقتصاد کشورهایی که معدن الماس دارند، به شدت نقش زیادی در نرخ درآمد سالیانه داشته و حتی برخی از کشورهای آفریقایی، بخش زیادی از بودجهی ملی خود را با فروش الماس تامین میکنند.
به صورت کلی، الماس اقتصاد کشورهای زیر را دستخوش تغییرات زیادی کرده و موجب رشد اقتصادی آنها شده است:
روسیه بزرگترین تولید کننده الماس دنیاست و به خانهی بزرگترین معادن الماس دنیا شهرت دارد. الماسهای روسی، کیفیت خیلی بالایی دارند و در سطح جهانی هم به شدت پرطرفدارند.
الروسا (ALROSA) بزرگترین کمپانی استخراج و فروش الماس این کشور است و به تنهایی نزدیک به ۳۰ درصد از کل بازار الماس دنیا را در اختیار گرفته. درآمد حاصل از استخراج الماس در روسیه، عمدتا برای پوشش هزینههای ارتش این کشور استفاده میشود.
بوتسوانا، در جنوب آفریقا سالانه بیشتر از ۲۴ میلیون قیراط الماس تولید میکند و به عنوان رهبر جهانی تولید مسئولانه الماس شناخته میشود.
تولید مسئولانه الماس یعنی عملیات استخراج الماس با در نظر گرفتن تمامی استانداردهای حقوق بشری، زیست محیطی و قانونی صورت میپذیرد.
معادن جواینک (Jwaneng) و اوراپا (Orapa) مهمترین معادن الماس این کشور هستند و به طور مشترک توسط دولت و یک شرکت خصوصی به نام DeBeers اداره میشوند. الماس نقش کلیدی در اقتصاد این کشور دارد، به طوری که حدود ۴۰% از درآمد دولت و ۲۰% از GDP کشور با فروش الماس تامین میشود.
معادن دیاویک (Diavik) و اکاتی (Ekati) در سرزمین های شمال غربی (Northwest Territories) کانادا، مهمترین معادن الماس این کشور هستند و یکی از باکیفیتترین نوع الماسهای دنیا از این معادن استخراج میشود.
طبق آخرین آمار بازار جهانی الماس در سال ۲۰۲۱، صنعت الماس در کانادا تقریباً ۰٫۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) کانادا را در سال شامل میشود و باعث شده بیشتر از ۶۴۰۰ شغل جدید ایجاد شود.
جمهوری کنگو حدود ۱۵ درصد از ذخایر الماس شناخته شدهی جهان را در اختیار داشته و فقط در سال ۲۰۱۸، حدود ۲٫۴ میلیارد دلار از این حوزه درآمد کسب کرده است. تقریباً معادل ۱۴ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور.
تخمین زده شده که حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از الماسهای این کشور به طور غیرقانونی استخراج میشوند که به صنعت الماس خونین معروف است.
آفریقای جنوبی، حدود ۷ درصد از تولید جهانی الماس را در اختیار گرفته. معادن الماس این کشور کم کم از بین میروند، چون در چند دههی اخیر میزان استخراج از معادن آفریقای جنوبی به شدت بالا بوده است.
در حال حاضر، فقط ۱۵ معدن الماس فعال در آفریقای جنوبی وجود دارد و حدود ۱۴۰,۰۰۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
به انتهای این مقاله از دایادایموند رسیدیم. همان طور که مشاهده کردید، طبق آخرین آمار بازار جهانی الماس، این صنعت لوکس و لاکچری در طول سالهای گذشته رشد بسیار خوبی داشته و پیشبینی میشود که رشد سالانه بازار جهانی الماس از سال ۲۰۲۴ تا سال ۲۰۳۲ تداوم داشته باشد و با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 4.5٪ در این دوره، به ۱۳۸٫۶۶ تا ۱۵۵ میلیارد دلار نیز برسد.
کشورهای روسیه، آفریقای جنوبی، کانادا و بوتسوانا بزرگترین معادن الماس دنیا را در اختیار دارند و سالانه میلیاردها دلار الماس استخراج و به بازارهای جهانی عرضه میکنند. شرکتهای آلروسا و دی بیرز بزرگترین شرکتهای استخراج و عرضهی الماس در دنیا هستند و به نوعی رهبران این حوزه شناخته میشوند.
سوالات متداول در رابطه با بازار جهانی الماس:
بر اساس آخرین آمار بازار جهانی الماس، ارزش کل بازار الماس در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ حدود ۹۴٫۱۹ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شده است. پیش بینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۴، به بیش از ۹۷٫۵۷ میلیارد دلار آمریکا نیز برسد.
بخش طبیعی بیشترین تأثیر را در رشد بازار الماس دارد.
شرکتهای برتر عبارتند از:
Petra Diamonds Limited، RioTinto، Lucara Diamonds، ALROSA ،Anglo American ،Arctic Canadian Diamond Company (Dominion Diamond Mines)، Mountain Diamonds، Gem Diamonds، Stornoway diamonds، Rosy Blue، Lucapa Diamond Company، Star Diamond Corp.، Mittal Diamonds، Henan Huanghe Whirlwind CO.، Ltd. Tsodilo Resources Limited
در دنیا الماس روسی محبوبیت زیادی دارد و جزو باکیفیتترین نوع الماسها است. الماسهای استخراج شده از معادن کانادا و کشورهای آفریقایی نیز بسیار باکیفیت هستند.
منابع: fortunebusinessinsights – alliedmarketresearch – statista
دایادایموند (DAYA) یک توکن با پشتوانه الماس طبیعی و دلار است که بر بستر بلاکچین ققنوس عرضه و راهاندازی شده. توکنهای دایادایموند با پشتوانه الماسهای مرغوب و دارای شناسنامه GIA، پس از اخذ تاییدیه کارشناس رسمی دادگستری، صادر میشوند.
اگر به فکر یک سرمایهگذاری امن و سودآور در بازار جهانی الماس هستید، دایادایموند یک انتخاب مناسب و مطمئن برای شما است. با خرید توکن های DAYA، وارد بازار جهانی الماس شده و سود دلاری کسب کنید.