دایادایموند: در دنیای ارزهای دیجیتال، درک برخی از مفاهیم پایه برای فعالان این حوزه و حتی افرادی که قصد ورود به این بازار را دارند، بسیار مهم است. یکی از این مفاهیم، “دامیننس ارز دیجیتال” است که نقش مهمی در تحلیل و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری افراد ایفا می‌کند. اگر شما نیز قصد ورود به این بازار را دارید، بهتر است در ابتدا با مفهوم دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال آشنا شوید تا بتوانید بهترین استراتژی را در پیش گیرید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را به صورت کامل با این که دامیننس چیست و چه کاربردی دارد؟ آشنا سازیم.

دامیننس چیست؟

دامیننس چیست؟

ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، همواره تجربه‌ای جالب و هیجان‌انگیز بوده و است. با ورود به دنیای ارزهای دیجیتال که هر روز با به وجود آمدن ابزار جدید، پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌شود، می‌توانید به سودهای دلاری دست پیدا کنید.

برای دستیابی به سود در این بازار پرریسک، باید در ابتدا با مفاهیم اصلی این حوزه آشنا شوید. یکی از این مفاهیم، دامیننس ارزهای دیجیتال است که اطلاع از چیستی آن می‌تواند کمک شایانی به سرمایه‌گذاران تازه وارد در جهت کسب سود کند.

به طور خلاصه:

دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال درصد سهم یک ارز دیجیتال از کل بازار رمزارزها است.

به عبارتی ساده‌تر، دامیننس در بازار نشان می‌دهد که یک رمزارز چند درصد از سرمایه کل موجود در بازار را به خود اختصاص داده است.

اگر از فعالان بازار رمزارزها باشید، بدون شک چندین بار کلمه دامیننس بیت‌کوین به گوشتان خورده که جزو معیارهای مهم تحلیل بازار به شمار می‌رود.

دامیننس بیت‌کوین چیست؟

دامیننس بیت‌کوین نرخ تسلط این رمزارز در بازار را نشان می‌دهد. به طور معمول، نرخ دامیننس بیت‌کوین در بازار ارزهای دیجیتال بین بازه‌های 70 درصد تا 30 درصد در نوسان است و بر اساس روند کلی بازار، تغییر می‌کند.

زمانی که گفته می‌شود دامیننس بیت‌کوین 50 درصد است، یعنی نیمی از سرمایه موجود در بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بازار این ارز دیجیتال قرار دارد.

دامیننس با تقسیم ارزش کل بیت‌کوین (بازار سرمایه) بر ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال به دست می‌آید. هرچه این عدد بالاتر باشد، بیانگر سهم بیشتر و اهمیت بالاتر بیت‌کوین در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال است.

سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از این شاخص برای اتخاذ تصمیمات بهتر در سرمایه‌گذاری‌های خود استفاده می‌کنند. با بررسی این شاخص، تحلیلگران می‌توانند نسبت به احساسات کلی حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال دیدگاه کلی پیدا کنند. 

در گذشته‌ای نه چندان دور، بیت‌کوین تقریبا سهم ۱۰۰ درصدی از کل بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار داشت. با پیدایش آلت‌کوین‌های جدید، سلطه بیت‌کوین به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

توجه داشته باشید که نرخ دامیننس به طور روزانه تغییر پیدا کرده و همین تغییر و تحولات تاثیرات زیادی بر روند بازار می‌گذارد.

هاوینگ چیست و چرا اهمیت زیادی در صنعت کریپتو دارد؟

آشنایی با مفهوم هاوینگ

چه عواملی بر دامیننس تأثیر می‌گذارند؟

در بخش قبل شما را با مفهوم دامیننس و همچنین دامیننس بیت‌کوین آشنا ساختیم. حال که با این مفاهیم آشنا شدید، بهتر است با این مورد که چه چیزهایی بر روی این نرخ تاثیر می‌گذارند نیز آشنا شوید.

عوامل زیادی می‌توانند بر سلطه یک دارایی در بازار تاثیر بگذارند، از جمله:

  • عواطف سرمایه‌گذاران:

احساسات سرمایه‌گذاران نقش مهمی در تعیین میزان سلطه یک دارایی در بازار دارد. به عنوان مثال، زمانی که سرمایه‌گذاران نسبت به بیت‌کوین خوش‌بین باشند، تمایل بیشتری برای خرید و نگهداری آن پیدا می‌کنند که می‌تواند باعث افزایش ارزش بازار بیت‌کوین و در نتیجه، افزایش سلطه آن (افزایش دامیننس) شود.

از طرف دیگر، زمانی که احساسات سرمایه‌گذاران نسبت به بیت‌کوین نزولی باشد، تمایل کمتری برای نگهداری آن دارند و این موضوع می‌تواند منجر به کاهش ارزش بازار و در نتیجه، کاهش سلطه بیت‌کوین (افت دامیننس) شود.

  • قوانین و مقررات:

محیط و جوی که یک دارایی در قالب آن فعالیت می‌کند نیز می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سلطه آن داشته باشد. اگر نهادهای نظارتی از دارایی حمایت کنند، این امر می‌تواند باعث تشویق سرمایه‌گذاران بیشتر برای ورود به بازار و افزایش ارزش آن شود که در نتیجه موجب افزایش دامیننس و یا حداقل حفظ دامیننس فعلی خواهد شد.

برعکس، اگر نهادهای نظارتی با یک دارایی به مشکل بربخورند، این امر می‌تواند باعث دلسردی سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در آن شده و در نتیجه، با کاهش ارزش بازار، سلطه آن نیز کاهش می‌یابد.

  • پذیرش خود دارایی توسط افراد و سازمان‌ها:

با افزایش تعداد افرادی که از یک دارایی مثل بیت‌کوین یا سایر رمزارزها استفاده می‌کنند، ارزش بازار آن نیز افزایش می‌یابد که به حفظ سلطه یا همان دامیننس کمک می‌کند. برعکس، اگر تعداد کمتری از افراد این دارایی را بپذیرند، ارزش بازار آن کاهش یافته و در نتیجه، نرخ دامیننس آن نیز کم می‌شود.

  • عرضه و تقاضا موجود در بازار:

عرضه و تقاضا نیز عوامل مهمی هستند که بر سلطه دارایی تاثیر می‌گذارند. اگر تقاضا برای خرید و نگهداری دارایی افزایش یابد، این امر می‌تواند باعث افزایش قیمت و ارزش بازار آن شده و در نتیجه، به حفظ سلطه کمک کند.

برعکس، اگر تقاضا برای خرید آن کاهش یابد، این امر می‌تواند منجر به کاهش قیمت و ارزش بازار شده و در نتیجه، سلطه نیز کاهش پیدا کند.

کاربرد دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال

کاربرد دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟‌

دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال یکی از ابزارهای مهم برای انجام تحلیل‌های مختلف است.

جالب است بدانید که تحلیلگران بازار ارزهای دیجیتال با استفاده از این ابزار می‌توانند روند حاکم بر بازار را پیش‌بینی کنند. علاوه بر این مورد ذکر شده، دامیننس چندین کاربرد دیگر نیز دارد که در ادامه شما را با این موارد آشنا خواهیم ساخت.

1 - سنجش احساسات بازار:

سلطه بیت‌کوین به عنوان یک دماسنج برای سنجش احساسات سرمایه‌گذاران نسبت به کل بازار ارزهای دیجیتال عمل می‌کند. سلطه بالا (زمانی که بیت‌کوین سهم بزرگی از کل ارزش بازار را در اختیار دارد) نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر هستند و به جای آلت‌کوین‌های جدیدتر، تمایل به سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین دارند.

برعکس، دامیننس پایین نشان‌دهنده‌ی افزایش علاقه به آلت‌کوین‌ها است و می‌تواند نشانه‌ای از برتری عملکرد آلت‌کوین‌ها در یک دوره زمانی باشد.

2 - شاخص بلوغ بازار:

سلطه بیت‌کوین می‌تواند بازتابی از بلوغ بازار ارزهای دیجیتال باشد. تسلط بالای بیت‌کوین در بازار ارزهای دیجیتال رایج است، زیرا این رمزارز یکی از محبوب‌ترین رمزارزهای این حوزه به حساب می‌آید.

با این حال، با بالغ شدن بازار و افزایش محبوبیت آلت‌کوین‌ها، سلطه بیت‌کوین ممکن است کاهش یابد، که نشان‌دهنده‌ی تغییراتی در چشم‌انداز سرمایه‌گذاران محسوب شود.

3 - ابزار استراتژی سرمایه‌گذاری:

 معامله‌گران و تحلیلگران برای ترسیم استراتژی‌های سرمایه‌گذاری خود، در وهله اول، سلطه (دامیننس) بیت‌کوین و سپس دامیننس دارایی مدنظرشان را رصد می‌کنند.

به عنوان مثال، افزایش سلطه ممکن است نشان‌دهنده‌ی گرایش به سمت دارایی‌های امن‌تر باشد و برخی از سرمایه‌گذاران را به انتقال وجوه از آلت‌کوین‌ها به بیت‌کوین ترغیب کند. در مقابل، پایین بودن نرخ دامیننس به نوعی نشان‌دهنده افزایش علاقه به آلت‌کوین‌های بازار است.

4 -درک عملکرد آلت‌کوین‌ها:

از دامیننس می‌توان برای درک عملکرد آلت‌کوین‌ها نسبت به بیت‌کوین استفاده کرد. کاهش سلطه اغلب قبل از “فصل آلت‌کوین‌ها” رخ می‌دهد، دوره‌ای که قیمت آلت‌کوین‌ها در مقایسه با بیت‌کوین افزایش می‌یابد.

به یاد داشته باشید که سلطه فقط یک عامل قابل‌توجه است و برای یک تحلیل جامع، باید از سایر شاخص‌های بازار نیز استفاده کرد.

کاربرد دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال

دامیننس های مهم در بازار

حال که با مفهوم دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال و عوامل تاثیر گذار بر روی آن آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم شما را با دامیننس‌های مهم بازار آشنا سازیم.

در کنار بیت‌کوین، برخی از استیبل‌کوین‌ها و آلت‌کوین‌ها مانند اتریوم، تتر، ریپل، و کاردانو نیز دامیننس دارند. از این بین، نرخ دامیننس اتریوم از دیگر دامیننس‌های مهم بازار است. افراد با استفاده از نرخ دامیننس اتریوم می‌توانند میزان تسلط آلت‌کوین‌ها در بازار را رصد کنند.

آلت‌کوین‌های موجود در بازار ارزهای دیجیتال، با داشتن ویژگی‌های متفاوت و ارائه کاربردهای متنوع، تاثیر بسیار زیادی روی روند بازار دارند. برای مثال، رشد دامیننس یک آلت‌کوین می‌تواند به نوعی نشان دهنده افزایش علاقه به آن و کل آلت‌کوین‌ها باشد. بنابراین بهتر است قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال نگاهی به این معیار نیز بیندازید تا بر روند کلی بازار حاکم شوید.

منابع مختلف برای رصد دامیننس رمزارزهای مختلف در بازار

همانطور که اشاره کردیم، دامیننس به صورت روزانه تغییر پیدا می‌کند و ثابت نیست. به عبارت ساده‌تر نرخ دامیننس بستگی به روند کلی بازار دارد. شما می‌توانید با مراجعه به برخی از سایت‌ها دامیننس بیت‌‎کوین، اتریوم و سایر رمزارزها را به صورت روزانه مشاهده کنید.

منابع معتبری که به صورت لحظه‌ای دامیننس رمزارزهای مختلف را نشان می‌دهند، عبارتند از:

به انتهای مطلب دامیننس چیست رسیدیم. دامیننس یک ارز دیجیتال، شاخص مهمی در بازار کریپتو است و به طور کلی دامیننس بیت‌کوین به عنوان یکی از مهم‌ترین دامیننس‌های موجود در بازار شناخته می‌شود.

همانطور که مشاهده کردید، دامیننس در بازار ارزهای دیجیتال کاربرد بسیار زیادی دارد. به همین دلیل نیز برای بسیاری از سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال اهمیت بسیار زیادی دارد، اما باید در نظر داشت که تفسیر آن به تنهایی کار راحتی نیست و مستلزم درکی عمیق از بازار ارزهای دیجیتال، از جمله درک وضعیت بازار، فصل آلت کوین‌ها و البته برخورداری از یک استراتژی سرمایه‌گذاری حرفه‌ای و کاربردی است.

منابع:   moonpaytokenmetricsbitpaytheblock

دایادایموند (DAYA) یک توکن با پشتوانه الماس طبیعی و دلار است که بر بستر بلاک‌چین ققنوس عرضه و راه‌اندازی شده. توکن‌های دایادایموند با پشتوانه الماس‌های مرغوب و دارای شناسنامه GIA، پس از اخذ تاییدیه کارشناس رسمی دادگستری، صادر می‌شوند.

اگر به فکر یک سرمایه‌گذاری امن و سودآور در بازار جهانی الماس هستید، دایادایموند یک انتخاب مناسب و مطمئن برای شما است. با خرید توکن های DAYA، وارد بازار جهانی الماس شده و سود دلاری کسب کنید.

چرا توکن الماس دایادایموند؟

نقدشوندگی آسان قیمت دلاری و رشد سالیانه الماس پیش خرید اقساطی و دریافت وام
دریافت مشاوره رایگان شروع سرمایه‌گذاری در بازار الماس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *