دایادایموند: الماس در طول تاریخ از دسته سنگهای گرانبها و محبوبی بوده که به عنوان نمادی برای عشق، تعهد و تجمل شناخته میشد، اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا بعضی از الماسها شهرت زیادی دارند؟ اصلا مشهور ترین الماس های دنیا کدامند؟ هر کدام از الماسهایی که امروزه به عنوان مشهورترین الماسهای جهان نامگذاری شدهاند، تاریخچه جالب و گاهی ترسناکی دارند ; در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
مشهور ترین الماس های دنیا

در طول تاریخ، الماس همواره یکی از سنگهای گرانبها و ارزشمندی بوده که برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گرفته است؛ اما در این بین الماسهایی هم هستند که شهرت بسیار بیشتری در مقایسه با سایر الماسها به دست آوردهاند. آیا تا به حال به این فکر کردهاید که معروفترین الماس های دنیا کدامند؟ و یا با مشهور ترین الماس های دنیا آشنایی دارید؟ اصلا چرا این الماسها به معروف ترین الماس های دنیا تبدیل شدهاند؟
اکثر الماسهایی که امروزه به عنوان مشهور ترین الماس های دنیا شناخته میشوند، تاریخچه عجیب و جالبی دارند و دقیقا هم به همین خاطر، مشهور شدهاند. برای مثال، برخی از الماسها در طی یک جنگ به دست آمده و یا برخی دیگر به عنوان الماس نفرین شده شناخته میشوند. گاهی هم الماسها به دلیل تاریخچه پشتشان و خواه به دلیل کمیابی مشهور شدهاند.
مشهورترین الماس های دنیا که امروزه نیز از شهرت آنها کاسته نشده، به شرح زیر هستند:
- الماس ۴ فوریه
- الماس اکبر شاه
- الماس الکساندر پوشکین
- الماس آلنات
- ستاره بزرگ آفریقا
- الماس Argyle Pink Jubilee
- اورلوف سیاه
- ماه آبی ژوزفین
- الماس خالق
- دریای نور
- و …
این الماسها هر کدام شهرت به شدت زیادی در بین افراد و صنعتگران دارند. در ادامه به معرفی دقیق این الماسها و همچنین معرفی دلیل شهرت آنها خواهیم پرداخت.

۱ - الماس ۴ فوریه (de GRISOGONO) ، یکی از مشهور ترین الماس های دنیا
- قیمت: ۳۳٫۷ میلیون دلار
- وزن: ۱۶۳٫۴۱ قیراط
- محل کشف: معدن لولو
این الماس در سال ۲۰۱۶ در شرق آنگولا، در معدن لولو کشف شد. این سنگ گرانبها که امروزه با عنوان ” الماس ۴ فوریه “ شناخته میشود، بیست و هفتمین الماس بزرگ سفید خام کشف شده است.
این سنگ گرانبها پس از انجام بررسیهای لازم در نیویورک برش داده شده و به یک سنگ ۱۶۳٫۴۱ قیراطی تبدیل گشته است.
کریستیز و دی گریسوگونو با تشکیل شرکتی که نفیسترین الماسهای عرضه شده به بازار را به حراج میگذاشت، برای اولین بار در حراجی خود در ژنو یک گردنبند منحصربهفرد را ارائه دادند که روی آن الماس ۴ فوریه قرار داشت.
جالب است بدانید که این گردنبند در طی شش ماه، توسط تیمی متشکل از ۱۴ صنعتگر چیره دست، از جمله هشت جواهرساز، پنج تنظیم کننده و یک حکاک ساخته شده. این صنعتگران نزدیک به ۱۷۰۰ ساعت صرف ساخت این گردنبند کردهاند.
این الماس، نه تنها به عنوان بزرگترین الماس در نوع خود شناخته میشود، بلکه اولین گام برای تغییر مسیر دی گریسوگونو بود.

۲ - الماس اکبر شاه (Akbar shah)
- قیمت: ۴۱۹۸٫۸۵ دلار
- وزن: ۹۵ قیراط
- محل کشف: معادن گلکوندا
- محل نگهداری: صندوق الماس روسیه
الماس اکبر شاه از دیگر الماسهای گرانبهایی است که در سال ۱۴۵۰ در معادن گلکوندا در منطقه کنونی تلانگانا در جنوب هند پیدا شد و در حال حاضر در مجموعه صندوق الماس اسلحه خانه کرملین مسکو نگهداری میشود.
در زمان کشف، این سنگ گرانبها نزدیک به ۹۵ قیراط وزن داشت که در حین برش، ۹ قیراط خود را از دست داد و به ۸۸٫۷ قیراط رسید.
این الماس از نظر زیبایی و اندازه، جزو برترین الماسهای جهان نیست، اما کتیبههایی که روی آنها حک شده، گواه تاریخ دیرینه و منشأ آن است. همین تاریخ و قدمت طولانی مدت نیز دلیل شهرت این الماس به حساب میآید.
الماس اکبر شاه پس از کشف به دربار نظام شاهی در احمدنگر تقدیم شده بود. در سال ۱۵۹۱، شاه نظام دستور داد تا کتیبهای را ایجاد و این الماس را بر روی آن قرار دهند. در همان سال نیز شاه اکبر بزرگ، امپراطوری مغول در هند را تصرف و صاحب الماس شد.
چند سال بعد، نوه اکبر، شاه جهان، به سلطنت رسید و دستور داد که کتیبه دیگری ایجاد شده و الماس اکبر شاه روی آن قرار داده شود. این الماس در سال ۱۷۱۵ به لاهور منتقل و تا سال ۱۷۳۸ در آنجا نگهداری شد.
در سال ۱۷۳۸، نادرشاه به هند حمله کرده و الماس را گرفت و با خود به ایران برد. این الماس نزدیک به یک قرن در ایران ماند. در سال ۱۸۲۶ نیز کتیبه سوم ایجاد شده و این سنگ روی آن قرار داده شد. امروزه این الماس در کرملین در کنار هفت گوهر معروف نگهداری میشود.
الماس چه انواعی دارد؟ کدام نوع برای سرمایهگذاری بهتر است؟
آشنایی با انواع الماس
۳ - نمونهای از مشهور ترین الماس های دنیا، الماس الکساندر پوشکین (Alexander Pushkin)
- وزن: ۳۲۰٫۶۵ قیراط
- محل کشف: لوله کیمبرلیتیک Udachnaya
- محل نگهداری: صندوق الماس روسیه
الکساندر پوشکین یک الماس خام ۳۲۰٫۶۵ قیراطی بی رنگ است که به عنوان دومین الماس رنگی بزرگ شناخته میشود. این الماس گرانبها از دسته بزرگترین سنگهایی است که در روسیه یا قلمرو اتحاد جماهیر شوروی سابق یافت شده بود.
جالب است بدانید که این الماس، در سال ۱۹۸۹ در کیمبرلیتیک Udachnaya استخراج و به نام نویسنده مشهور روسی الکساندر پوشکین نامگذاری شد. در حال حاضر الماس الکساندر پوشکین در صندوق الماس روسیه (کرملین مسکو) نگهداری میشود.

۴ - الماس آلنات (Allnatt Diamond)
- قیمت: 3 میلیون دلار
- وزن: ۱۰۱٫۲۹ قیراط
- محل کشف: پریمیر جمهوری آفریقای جنوبی
الماس آلنات با وزن ۱۰۱٫۲۹ قیراطی، یکی از بزرگترین الماسهای زرد رنگ در جهان است. این الماس زرد رنگ، در معدن پریمیر جمهوری آفریقای جنوبی کشف شده. الماس آلنات با تراش کوسنی شکل که به نام آخرین مالک خود، سرگرد آلفرد ارنست آلنات، نامگذاری شده، در سال ۱۹۹۶ به قیمت بیش از ۳ میلیون دلار فروخته شده است.

۵ - الماس ستاره بزرگ آفریقا (Cullinan I)
- قیمت: ۴۰۰ میلیون دلار
- وزن: ۵۳۰٫۴ قیراط
- محل کشف: آفریقای جنوبی، معدن برتر
- محل نگهداری: سر عصای جواهرات سلطنتی بریتانیا
الماس ستاره بزرگ آفریقا بزرگترین سنگ بدست آمده از الماس کولینان است. این الماس با وزن ۵۳۰٫۴ قیراط، به عنوان دومین الماس بزرگ تراشیده شده در جهان شناخته میشود. در حال حاضر نیز روی عصای جواهرات خانواده سلطنتی بریتانیا قرار دارد.

۶ - الماس Argyle Pink Jubilee
- قیمت: بیش از ۱ میلیون دلار
- وزن: ۱۸۲ قیراط
- محل کشف: معدن الماس ریوتینتو آرگیل
- محل نگهداری: موزه ویکتوریا
Argyle Pink Jubilee بزرگترین الماس صورتی رنگ است که در استرالیا در معدن الماس ریوتینتو آرگیل کشف شده. این الماس در زمان کشف حدود ۱۸۲ قیراط وزن داشت. جالب است بدانید که در زمان کشف، این سنگ بزرگترین الماس صورتی شناخته میشد که در ۳۰ سال فعالیت معدن کشف شده بود.
در ایران می توان الماس خرید؟
آشنایی با مهمترین نکات خرید الماس در ایران
۷ - الماس اورلوف سیاه (Black Orlov) یکی از مشهور ترین الماس های دنیا
- قیمت: ۱٫۵ میلیون دلار
- وزن: ۶۷٫۵۰ قیراط
- محل کشف: هند
- محل نگهداری: موزه تاریخ طبیعی آمریکا در شهر نیویورک
بلک اورلوف، یک الماس سیاه است که با نام الماس چشم برهما نیز شناخته میشود. وزن این الماس ۶۷٫۵۰ قیراط (۱۳٫۵۰۰ گرم) بوده و گفته میشود که در اوایل قرن نوزدهم در هند توسط یک روحانی یسوعی به سرقت رفته است.
این الماس زیبا یکی از چشمهای یک مجسمه که به عنوان خدای هندو برهما در پوندیچری شناخته میشد، مورد استفاده قرار گرفته بود تا اینکه توسط یک روحانی یسوعی به سرقت رفت. طبق افسانهای، این سرقت باعث نفرین شدن الماس شد.
بعد از این سرقت، الماس به دست یک دلال افتاد که این شخص الماس را به ایالات متحده برده بود. جالب است بدانید بعد از تحویل این الماس، این دلال با پریدن از یک آسمان خراش در نیویورک خودکشی کرد.
صاحبان بعدی این الماس دو شاهدوخت روسی بودند که هر دو آنان نیز جان خود را از دست دادند. الماس بعداً توسط چارلز اف وینسون خریداری شد و در تلاش برای شکستن نفرین به سه تکه تقسیم شد. در حال حاضر این تکههای الماس در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در شهر نیویورک به نمایش گذاشته شدهاند.

۸ - الماس آبی ژوزفین (Blue Moon of Josephine)
- قیمت: ۴۸٫۴ میلیون دلار
- وزن: ۱۲٫۰۳ قیراط
- محل کشف: آفریقای جنوبی
- محل نگهداری: خزانه شخصی جوزف لاو لوئن آونگ
ماه آبی ژوزفین یک الماس آبی ۱۲٫۰۳ قیراطی (۲٫۴۰۶ گرم) است که در ژانویه ۲۰۱۴ در آفریقای جنوبی کشف شد و در حراج ساتبی در ژنو در نوامبر ۲۰۱۵ به قیمت ۴۸٫۴ میلیون دلار فروخته شد. این الماس بزرگترین سنگ آبی کوسنی شکل است که بالاترین قیمت هر قیراط را داشت.
این الماس توسط میلیاردر هنگ کنگی، جوزف لاو لوئن آونگ، خریداری شد. نام این الماس برگرفته از نام دختر این میلیاردر است که ژوزفین نام داشت.
۹ - الماس خالق (Creator)، از مشهور ترین الماس های دنیا
- قیمت: 20 میلیون دلار
- وزن: ۲۹۸٫۴۸ قیراط
- محل کشف: روسیه
- محل نگهداری: صندوق الماس روسیه
الماس خالق یک الماس خام رنگی ۲۹۸٫۴۸ قیراطی، سومین الماس بزرگی است که تا کنون در روسیه یافت شده. این سنگ گرانبها توسط محققان در یک کارخانه استخراج معدن پلاسر در منطقه رودخانه لنا پایین (یاکوتیا، منطقه فدرال خاور دور) در سال ۲۰۰۴ پیدا شد. در حال حاضر از الماس خالق در صندوق الماس روسیه (کرملین مسکو) نگهداری میشود.

۱۰ - الماس دریای نور (Daria-i-Noor)
- قیمت: ۲۰ میلیارد دلار
- وزن: ۱۸۲ قیراط
- محل کشف: معدن کولور در منطقه گلکاندا در آندرا پرادش هند
- محل نگهداری: بانک مرکزی ایران
الماس دریای نور یکی از مشهور ترین الماس های دنیا است و به عنوان بزرگترین الماس تراش خورده جهان شناخته میشود. وزن تقریبی این سنگ حدود ۱۸۲ قیراط و رنگ آن نیز صورتی کم رنگ (یکی از کمیابترین رنگهای الماس) است.
الماس دریای نور با نام دیگر الماس نور، در معدن کولور در منطقه گلکاندا در آندرا پرادش هند کشف شده است. دریای نور در اصل متعلق به خاندان کاکاتیا بود. بعدها در اختیار سلسله خلجی سلطنت دهلی و امپراطوران مغول قرار گرفت. سپس راه خود را در قلمرو ماراتاها یافت.
در سال ۱۷۳۹ نادر شاه ایران به شمال هند حمله و دهلی را اشغال کرد و صاحب این الماس شد. پس از مرگ نادرشاه در سال ۱۷۴۷، این الماس به نوه او شاهرخ میرزا به ارث رسید.
بعد به دست لطف علی خان افتاد. پس از شکست لطفعلی خان از محمدخان قاجار که سلسله قاجار را در ایران تأسیس کرد، دریا نور وارد خزانه قاجار شد. امروزه الماس دریا نور در خزانه بانک مرکزی ایران نگهداری شده و به عنوان پشتوانه پول ملی ایران شناخته میشود.
به انتهای مطلب آشنایی با مشهور ترین الماس های دنیا رسیدیم. همانطور که مشاهده کردید، هر یک از الماسهای معرفی شده بنا به دلایل مختلفی به شهرت رسیدهاند. جالب است بدانید که با وجود کشف چندین هزار الماس پس از این موارد، این الماسها همچنان شهرت بالایی دارند و به عنوان الماسهای با ارزش شناخته میشوند.
منبع: wikipedia